Khamis, Disember 24, 2009

Allahyarham Tuan Hj.Mohamad Salleh Bin Hj.mat Lia Bin Satar Bin Hj.Muhammad Salleh Lentor

Allahyarham Tuan.Hj.Mohamad Salleh Bin Hj.Mat Lia Bin Satar Bin Hj.Muhammad Salleh Lentor dilahirkan pada tahun 1933 dan kembali ke Rahmatullah pada tahun 1994. Berkahwin dengan pasangannya Pn.Hjh.Habibih Binti Mohd Arif(Gali) dan melahirkan 12 orang zuriat iaitu En. Mohd Sabri, Pn.Aishah, En.Khariruddin,Pn.Kamsiah,Pn.Kamaliah,En.Hishamuddin,
Pn.Rozita,En.Zamzuri,En.Zuraimi, En.Suhaifi,En.Mohd Hanif dan En.Mohd Haris.

Selasa, Disember 22, 2009

Pn.Zainun Binti Abd.Wahab Waris ke 3 Tok Lentor


Puan Zainun(Mazidah) Binti Hj. Abdul Wahab Binti Upik Binti Hj.Muhamad Salleh Lentor adalah merupakan generasi ke 3 Tok Lentor. Dilahirkan pada tahun 1946 di Kampong Pasir Bayam dan berkahwin dengan pasangannya Mohd Affendi. Kini Beliau menetap di Rumah Murah Kg.Pasir Bayam, Dong.

Tuan Hj.Mat Nor Bin Muhd Rawi generasi ke 4 Tok Lentor.

Tuan Hj.Mat Nor(Yahaya) bin Muhd Rawi Binti Supak Binti Sidek Bin Hj. Muhammad Salleh Lentor dilahirkan pada tahun 1930 di kampong Ajai dan berkahwin dengan pasangannya Allahyarhamah Hj.Zabedah Binti Hj.Abdul Wahab dan dikurniakan dengan 6 orang cahayamata iaitu En Zainuddin, Pn.Zanariah, Pn.Shamsiah, Allahyarham Barhanuddin, En Abdul Razak dan Pn.Siti Zainab. Kini Beliau menetap di Kampong Pasir Bayam.

Pn.Hajah Fatimah Binti Hj.Mat Lia


Pn.Hj.Fatimah Binti Hj.Mat Lia Bin Satar Bin Hj. Muhammad Salleh Lentor adalah merupakan generasi ke 3 Tok Lentor. Dilahirkan di Kg.Durian Sebatang pada tahun 1929 dan berkahwin dengan pasangannya En.Daud Bin Jalah dan dikurniakan dengan 8 orang anak iaitu En.Zainal,En.Hamid,En.Jamaluddin, En.Md.Tahir,En.Johari,En.Kamarulzaman,En.Halim dan En.Md.Nor.Kini Beliau menetap di Kg.Pasir Bayam bersama anaknya En.Halim dan menantunya.

Tuan Hj. Hamzah Bin Hj.Abdul Wahab.


Tuan Hj. Hamzah(Umar) Bin Hj. Abdul Wahab Binti Upik Binti Hj.Muhamad Salleh Lentor adalah generasi ke 3 Tok Lentor. Di lahirkan di Kg.Pasir Bayam pada tahun 1935. Berkahwin dengan pasangannya Siti Isah Binti Jalal dan dikurniakan dengan 6 orang cahayamata iaitu En.Saiful Bahri, Pn.Harlina, En.Muhammad Rom, Pn. Hasliza, Pn.Hainida dan En.Mohd Hamidi. Kini beliau menetap di Kampong Gali Lurus.

Pn.Haliah Generasi Ke 4 Tok Lentor


Pn.Haliah(Sara) Bin Rahmah Bin Hamijah Bin Upik Binti Hj.Muhamad Salleh Lentor adalah generasi ke 4 Waris Tok Lentor. Dilahirkan di Kg.Lechar pada tahun 1958 dan berkahwin dengan pasangannya En.Mohd Jamil Bin Jamaluddin(Gali) dan dikurniakan dengan 4 orang cahayamata iaitu Md.Azizi, Norazila, Norazida dan Mohd Fadzil.

Isnin, Disember 21, 2009

Tuan Hj. Aris Bin Hj.Osman (Generasi ke 5 Waris Tok Lentor)


Tuan Hj. Aris Bin Hj.Osman Binti Sanah Binti Abdul Rashid Binti Mariam Binti Hj.Muhamad Salleh Lentor. Tuan Hj.Aris Bin Hj.Osman Binti Sanah Bin Hj.Baiti Binti Sidek Bin Hj.Muhammad Salleh lentor di lahirkan pada tahun 1950 di Kg.Dong. Beliau merupakan anak 3 daripada 10 orang adik beradik. Diantara adik beradik beliau adalah Hj.Anwar(Abang) Pn.Robiah(Kakak) En.Najamuddin(Adik),Pn.Fadilah,En.Ahmad,Pn.Faizah,EnIdris, En.Azahari dan Pn.Asfalela.Tuan Hj. Aris telah berkahwin dengan pasangannya Pn.Zaiton Binti Shamsuddin(Lepar) dan dikurniakan dengan 6 anak iaitu Isumuadham, Mohd Saiful, Norhafizah, Diauddin, Badrulnizam dan Siti Asiah. Kini Tuan Hj. Aris menetap di No 19 Kedai Dong, Raub dan sebagai seorang perniaga. Untuk keterangan lanjut mengenai keluarga beliau dan buku Sejarah Raub dan....karya Mohd Zafuan Hj. Manap sila hubungi ditalian 0145082248

Khamis, Disember 10, 2009

Pn.Zaitun Binti Hj.Abdul Wahab.

Pn.Zaitun Binti Hj.Abdul Wahab Binti Upik Binti Hj.Muhammad Salleh Lentor merupakan generasi yang ke 3 waris tok lentor.Beliau di lahirkan pada tahun 1944 di Kg.Pasir Bayam Dong.Beliau merupakan anak yang ke 5 daripada 8 orang adik beradik. Kini Beliau menetap di Kampong Pasir Bayam Dong.

Jumaat, Disember 04, 2009

Hajah Khadijah Binti Haji Hassan


Hajah Khadijah Binti Haji Hassan Bin Muhd Rawi Binti Supak Binti Sidek Bin Hj.Muhamad Salleh Lentor dilahirkan pada tahun 1947 di Kg.Ajai dan beliau merupakan generasi ke 5 Tok Lentor. Beliau telah berkahwin dengan Hj.Manap Bin Dahalan dan telah di kurniakan dengan 7 orang anak iaitu En.Mohd Nor Zamri, Pn.Zuraida,En.Mohd Nor Zaffuan,En.Mohd Zuraimy, Pn.Zulaiana,Pn.Zita Ezura dan En.Mohd Zarif dan 5 orang cucu. Beliau kini menetap dikampong Ajai.